logga
Årgång 14 MANILAND SÖNDAG 1 AUGUSTI 2021 Grundad 2007
 
 

Brottsvåg i Marum!
I Marum har fyra fall av kattkidnappning inträffat under den senaste månaden. Polisen misstänker ett samband med tidigare fall, men tassar om kring det hela som katt kring het gröt. -Vi svansar inte för någon, säger polischef Morris Klös. Vi spinner vidare på teorin att det är en hänsynslös liga vi har att göra med, men för eller senare sätter vi klorna i dem!
Nannia Beach vinner en Blue Flag
Nannia beach vinner en Blue Flag (Blå flagga) tack vare att det är den renaste och mest miljövänliga stranden i världen. Blue Flag delas ut av Foundation for environmental Education (FEE) En utav styrelse medlemmarna var på semester I Nannia och bodde på motellet nära stranden i tre veckor. Det var riktigt bra väder och han badade ofta och upplevde stranden och vattnet rent och fräscht. När han kom hem rekommenderade han Nannia Beach för hela styrelsen och så fick Nannia en Blue Flag. Journalist: Alexander
Rymden invaderar biblioteket!
Sedan en vecka ställer klass 1C på Lindskolan ut sin papier maché verk, föreställande rymden sedd från Uranus. Eleverna har arbetat flitigt under flera veckor och kan nu presentera sina verk, som i många fall uppvisar en kreativitet utöver det vanliga. -Man kan nästan se vad det föreställer, visst är det ett sädesfält på våren? säger Valborg Näslund, 83.
Nytt vindkraftverk invigt!
Häromdagen invigdes det nya vindkraftverket i Singtown. Närvarande var borgmästare Lars Storm, och han hade följande att säga: -Här i Singtown har det altid varit fritt blås, och nu kan vi dra nytta av det!
Höghusinvigning i Annomaalm
Alla invånare i Annomaalm som kunde gick till den storslagna invigningen av höghuset i Annomaalms centrum. Efter en undersökning så tycker mer en hälften av invånarna att höghuset är deras favorit i staden. Höghuset ligger på Annomaalms gatan 10, det får plats med ca. 320 familjer i det.
Befolkning
maniland
4525400

Största städerna

Virse hamn
1704856
Hugsaneli
1110232
Sjöholm
676479

Filippas shopping
För en vecka sedan blev staden Filippa gladare eftersom deras shoppingcenter blev klart. Det är stort och nästan bara gjort av glas, när man kommer in ser man en stor snitsig lampa gjord av metall, och ljuset speglar sig i metallen så att det kommer ljus på nästan hela första våningen! Det finns allt, från restauranger och klädesaffärer till skoaffärer och inredningsmöbelbutiker. En av restaurangerna är te.x Pizza Hut och en av klädesaffärerna heter H&M. Det finns en hobbyaffär som heter mani också, i den kan man börja med roliga familjeprojekt för hela familjen! Så om ni söker shopping, åk till Filippa, där finns massor av skoj! PS. På tredje våningen finns det en bowlinghall och ett lekland, och på andra kan man smaka på massa choklad i affären Choco! Journalist: Filippa
Copyright © 2019  info@manilaromedel.se